Delen

Specifieke elementen kunnen bijzonder onaangename wekprikkels veroorzaken. We reiken je graag onze productoplossingen aan.

Allergiewerende producten

Temperatuurregelende producten

Ventilerende producten

Heb je advies nodig?

Heb je een vraag?

Contacteer ons

Haal energie uit je hoofdkussen

Hoe draagt een hoofdkussen bij tot de energieopbouw tijdens de slaap?

Haal energie uit je hoofdkussen

Naast de bedbodem en de matras is het hoofdkussen een derde belangrijk element in de fijn-afstemming van je slaapsysteem op je lichaam en je slaaphouding. Nekpijn of schouderpijn is vaak te wijten aan een verkeerde houding of een onaangepast hoofdkussen. Tijdens de slaap ontspannen onze spieren gedeeltelijk. Daardoor wordt de halswervelzuil minder ondersteund. Een goed hoofdkussen vangt dit op en voorkomt spanningen in nek en schouders.

Het hoofdkussen heeft ook aanzienlijke impact op het slaapgevoel. Lig je graag op een soepel en zacht kussen, of liever een vormvast kussen? Transpireer je veel tijdens je slaap? Kijk dan goed uit naar de ventilerende en vochtregelende eigenschappen van de verschillende vulmaterialen.

Op het vlak van design heeft het hoofdkussen dan weer een geringere invloed.


Fijn-afstemming

Het kussen bepaalt samen met de bedbodem en de matras de ergonomische houding van rug en schouders. Het kussen dient de holte ter hoogte van de halswervelzuil (stukje wervelkolom tussen schouders en hoofd) bij lighouding zodanig in te vullen dat de rug ergonomisch correct ligt.

Welk kussen voor jou geschikt is, hangt af van je slaaphouding (ruglig, buiklig of zijlig) en van de wijze waarop de gekozen combinatie van bodem en matras je lichaam ondersteunt. 

Kies de hoogte van je hoofdkussen

Slaapgevoel

Om te voldoen aan je persoonlijke behoeften en wensen is het zaak goed te kijken naar de karakteristieken van de verschillende vulmaterialen. Elk vulmateriaal heeft eigen kenmerken wat betreft vochtregelende, temperatuurregelende, ventilerende en allergiewerende werking en wasbaarheid.

Sommige materialen zijn vormvast (bijv. latex), andere zijn manipuleerbaar (bijv. dons).

Hou er dus nog maar even je hoofd bij.

Design

Een hoofdkussen heeft invloed op het design van je bed door de  vorm, het vulmateriaal en de hoogte.


Slim van Sleepy ®

Je hoofd rust elke nacht urenlang op je hoofdkussen. Je transpireert, ademt... Logisch dat het na verloop van tijd zijn ondersteunende eigenschappen verliest. Als je dat voelt, is het misschien tijd voor een nieuw exemplaar. Een degelijk hoofdkussen gaat gemiddeld zo'n 3 jaar mee.

Door een gewijzigde lichaamsbouw, een andere slaaphouding of een nieuwe behoefte op het vlak van slaapgevoel, kan de vervanging van je hoofdkussen al eerder noodzakelijk zijn.